Sug efter trädgårdsfix

kornvallmo

Ett litet lätt försök att skaka liv i lilla bloggen kommer här.

Väntar en leverans med kornvallmofrön (beställt här), fyra olika sorter. I år känner jag mig otroligt sugen på att sätta händerna i jorden, plantera och odla. Som många andra har jag blivit otroligt inspirerad av tv-programmet Mandelmanns gård som visas på tv4, och någonstans i detta hittat tillbaka till min vision och dröm när vi köpte gården, nämligen att fylla den med djurliv och bli något så när (läs åtminstone en gnutta) självhushållande. En känsla som försvann i tumultet och stressen av kombinationen universitetsstudieår och småbarnsliv (och sistnämnda befinner jag mig ju fortfarande i, men det tycker jag är bra mycket härligare och mer hanterbart än universitets- och studieprestationsångest).

Men eftersom jag kommer att jobba hela sommaren, lägger jag ribban lågt. I blomväg tänker jag mig inget annat än nya sorter av kornvallmo. Jag har en sort kornvallmo (vet ej namnet) i trädgården redan, och jag älskar hur de poppar upp lite här och var i och med att de självsår sig utav tusan. Jag föredrar ju lätt vilda trädgårdar framför tillrättalagda, det är något mer spännande över det, och därför är just kornvallmo ypperlig.

img_0512-kopia

Kornvallmobukett från trädgården förra sommaren.

img_0527-kopia

Färgen gul dominerade helt klart bland kornvallmon i vår trädgård förra sommaren.img_0533-kopia

Som små lysande solar i rabatten.

Sedan ska det flyttas om bland planteringarna. Maken började gräva upp för en ny plantering vid vår grillplats i somras, och tanken var att blommor skulle flyttas dit närmare höstkanten från en annan plantering. Men så blev det inte av flera olika anledningar, och jag tänker mig ett nytt försök av detta till försommaren.

När det gäller odling, så har jag och maken enats om att odla grönkål och potatis. Det förstnämnda är en ny favorit här hemma. Och potatis äter vi till var och varannan måltid, det har med andra ord en rykande åtgång.

Vi ska flytta upp pallkragarna som nu står nedanför gamla snickeriet på gården (en bra bit från vårt hus) och placera dem längs med husets ena gavel, för att ha nära till att skörda. Det som fortfarande lever i pallkragarna (har inte blivit omskötta på ett par år..) får följa med (gräslök bland annat, vilken överlevare!).

img_6486-kopia

Pallkragarnas nuvarande placering, men som alltså ska flyttas.

Nu ska vi strax inta långkok som maken förberedde och satte i ugnen på förmiddagen. Sedan ska vi ha en stillsam och skön lördagskväll här hemma. Vi har legat sjuka i influensa sedan torsdag förra veckan (alltså 9 dagar) och är rätt så knäckta allihopa. Jag, maken och storebror mår nu bättre men lillebror är fortfarande ordentligt snorig och rosslig.

Kram, Sofie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s