Kalklitir

IMG_4628

IMG_4633

IMG_4634

IMG_4638

IMG_4640

IMG_4646

IMG_4649

IMG_4651

IMG_4175

IMG_4655

Godkväll på er!

Under helgen har jag trotsat min förkylning och underhållit mig med att måla möbler med den isländska kalkfärgen Kalklitir. Jag tycker att det är en helt fantastisk färg att både arbeta med och sedan resultatmässigt – ytan blir väldigt levande! Kalklitir beter sig inte riktigt som vanlig målarfärg, men jag tycker den är lättjobbad och att man snabbt hittar tekniken. Jag valde färgen palladio, som jag först nu när jag ser det på bild, tycker liknar palladio så som den ser ut på färgkartan. Men innan (efter jag hade målat) tyckte jag den såg väldigt vit ut. Kanske tar det ett tag innan pigmenten kommer fram?

Jag målade på obehandlat trärent och jag vet inte om man skulle ha grundat med något innan. Kanske hade resultatet blivit annorlunda (mörkare nyans tänker jag), men jag är väldigt nöjd med slutresultatet! Det var som att byrån fick liv och kom till sin rätt. Färgen är otroligt behaglig!

Jag målade även bordsskivan på vårt lilla slagbord i köket. Det används inte så ofta (bara när vi har mycket gäster och mycket mat som ska serveras, då fäller vi upp klaffarna och nyttjar bordet som serveringsbord) utan står mest som prydnad.

Kan varmt rekommendera att måla med Kalklitir! Det kostar en del men jag tycker det är värt varenda krona. En påse ger ungefär 2 liter färg (man blandar ut pulvret i påsen med vatten). Kalklitir är miljövänligt, bestående av kalk och pigment.

Slängde med en bild på två andrahandsfyndade rutiga kuddfodral. Gillar detaljerna med träknappar!

Önskar er en fin kväll!

Kram, Sofie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s